De Maasstraat is een echte woonstraat en kinderen spelen er op de stoep. De straat is overbemeten en wordt gebruikt als sluipweg. Toch valt de hoeveelheid verkeer mee in vergelijking met andere sluipstraten. In de straat is een jeugdwijkcentrum en een ouderlingentehuis gevestigd. De micro-interventie bevindt zich op de stoep voor het wijkcentrum Libérateurs waar vzw MOVE gevestigd is. MOVE heeft een jongerenwerking, organiseert bijlessen, vakantiestages en andere activiteiten. De stoep bij de ingang van het wijkcentrum is een plek waar veel mensen passeren en wachten. Voordat de muzikale micro-interventie werd opgezet, werd deze ruimte echter voornamelijk gebruikt als parkeerplaats voor moto’s en (elektrische)scooters.
De micro-interventie is geïnspireerd op een xylofoon met buizen. De instrumentale structuur is een installatie van buizen van verschillende lengtes. Het instrument produceert verschillende tonen dankzij het slaan op een membraan dat over de bovenste opening van elkebuis is geplaatst. Deze structuur is zo ontworpen dat hij op een metalen barrière kan worden geïnstalleerd en kan worden gedemonteerd.
De stad inclusiever maken voor kinderen is een van de belangrijkste doelstellingen van FCFa. De micro-interventie in de Maasstraat was ontworpen met dit in gedachten. Voorbijgangers en Openstreets-deelnemers speelden het spel, zowel jong als oud. Het spel is aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen.
Met dank aan alle deelnemers en tutors: Aline Eyckmans, Bieke Holemans, Catarina Breia Dias, Magnus Knutsen Bjørke, Pauline Vergara Van Hauwaert, Priyanka Oberoi, Thijs Vleeschouwer, Maria Makarenko, Emma Le Compte, Auranne Leray, Lara Maria Hartig, Hugh Roch Kelly (Tournevie), Charlotte Vandereycken, Jitse Massant, Bert Gellynck, Eef Boeckx, Diede Onzia, Stijn Baets, Alex Trotta, Quentin Materne, Lluis Martinez Ramirez, Colin Roustan, Yannick Roels, Etienne Pinsky, Marine Bistiaux, Cléo Hesse, Annekatrien Verdickt, Lotte Luykx